Bild över Östersken
Diego_provar En vanlig provning bokas om minst 6 och max 12 personer.
Provningar hålls oftast i mikrocidreriet, vid sidan om bostadshuset. Mellan maj och septemper finns chansen att vara i ett event-tält i odlingen, där max-antal är 20 personer. Båda ställena är godkända av Miljöförbundet för detta ändamål. Smakprov serveras enligt kommunens föreskrifter, baserat på alkohollagen. Kom ihåg att kunna styrka din ålder på plats. Fråga om du undrar över något kring förordningar mm.

Priser är listade för varje erbjudande nedan, men under högsäsongen kan minsta antal höjas och erbjudandena modifieras något. Planerar även dagliga drop-in provningar kl. 14:30 vecka 28-32. Håll utkik här, i sociala medier och på info-tavla på gården.
(Under lägre säsong finns större flexibilitet för mindre grupper.)

Provning: Torr Cider

Jag börjar med en introduktion av olika äpplen som råvara till cider, vanliga drag i de existerande europeiska ciderhantverken, och något om den nya svenska stilen som gårdens cider tillhör. Vi provar 3 sorter, från lättsammare till tuffare med avseende på syra och beska - oftast Härad, Jord och Hed (fråga för ovanliga modeller). För varje modell beskriver jag vilka äpplen som ingår, hur designen är tänkt, särskild metodik, dess lagringsegenskaper och lite hur den “mår”. Vi samtalar om hur den kan förbättras och utvecklas, efter besökarnas intryck.
Pris: 375 kr/person
Provningen tar ca 45 minuter.

Provning: Vildmust

Här beskriver jag hur idén föddes och hur produkten har utvecklats givet respons från krögare, sommelierer och egna tankar. När skördar jag olika sorter, och hur kombinerar jag dem? Vi provar 3 sorter, från varmare aromer från t.ex. Gravenstein, till riktigt krispig och syrlig från extremt tidigt plockade Summerred.
Pris: 375 kr/person
Provningen tar ca 45 minuter.


Provning och Rundtur
Torr cider, vildmust och guidad tur i odling och äng.

Egentligen kräver torr cider och Vildmust olika tillfällen för att inte påverka den andre negativt - smaklökarna tar tid att ställa om mellan söta och helt torra drycker. Med en rundtur hinner smaklökarna "nollställas" och vi kan avrunda och ge Vildmusten en ärlig chans.
För en extra slant kan jag tärna lite goda ostar som rundar av vissa tuffare drycker.
Pris: 625 kr/person
Provningar och rundtur tar ca 2.5 h.


Föredrag

Boka mig som föredragshållare och inspiratör. Jag skräddarsyr en intressant och underhållande stund med ett eller flera av fokusområdena “min story”, “biologisk mångfald på Östersken” och “hantverkscider”. Självklart kan en provning vara en del av föredraget, bara serveringstillstånd finns för lokalen i fallet med torr cider.
Prisidé - 2000 kr/h + moms och reseersättning.
barnvänlig traktortur ihåligt träd

Guidad tur

Jag älskar att ta emot grupper på min gård! Kom så många ni vill och säg vad ni tycker är spännande så visar jag och pratar. Skräddarsydda turer där man kan välja att ta sig runt på traktorsläpet (med sköna kuddar), i en gammal Land Rover (max 5 pers), eller för egen maskin, till fots! Vi tar oss runt bland nyplanterade ciderträd, över ängen, kring bihotell… och självklart får vi träffa träden, gamlingarna Snabeltrassel, Headless Bodybuilder, Holy Molly m fl. De är levande konstverk som kräver ett riktigt möte.
Prisidé - 2000 kr/h inklusive moms.