Bild över Östersken
Diego_provar En vanlig provning bokas om minst 4 och max 12 personer.
Provningar hålls i lokalen som är ett mikromusteri (och cidreri), vid sidan om bostadshuset. Om det är fint väder finns chansen att vara utomhus, nära en pollineringszon och gamla träd (jag visar). Båda ställena är godkända av Miljöförbundet för detta ändamål. Smakprov serveras enligt kommunens föreskrifter, baserat på alkohollagen. Kom ihåg att kunna styrka din ålder på plats. Fråga om du undrar över något kring förordningar mm.
Priser är listade för varje erbjudande nedan. Det är självklart välkommet att köpa med sig flaskor av Vildmusten, men ej av den alkoholhaltiga cidern, enligt lag.

Provning: Torr Cider

Jag börjar med en introduktion av olika äpplen som råvara till cider, vanliga drag i existerande ciderhantverk, och de nya vindar där gårdens cider har sin plats. Vi provar 3 sorter, från lättsammare till tuffare med avseende på syra och beska - Jord, Äng, Hed (för årgång 2021). För varje modell beskriver jag vilka äpplen som ingår, hur designen är tänkt, särskild metodik, och lite hur den “mår”, och dess lagringsegenskaper. Vi samtalar om hur den kan förbättras och utvecklas, efter besökarnas intryck.
Pris: 300 kr/person
Provningen tar mellan 60 och 90 minuter beroende på frågor och samtal från besökarna.

Provning: Vildmust

Här beskriver jag hur idén föddes och vilka hur produkten har utvecklats givet respons och egna tankar. När skördar jag olika sorter, och hur kombinerar jag dem? Vad är fryskoncentrering och varför är det så viktigt? Vi provar 3-4 sorter, där favoriten Summerred 2022, och en med varmare arom finns med. Besökare kan utöver dessa välja sötare eller syrligare sorter.
Pris: 300 kr/person
Provningen tar mellan 60 och 90 minuter beroende på frågor och samtal från besökarna.


Provning: Både torr cider och Vildmust?

Egentligen kräver torr cider och Vildmust olika tillfällen för att inte påverka den andre negativt - smaklökarna tar tid att ställa om mellan sötman och avsaknad av sötma. Men, finns det en vilja finns det en väg. Med någon god ost och lite samtal kan vi överbrygga denna svårighet och “starta om” smaksinnet.
Pris: 450 kr/person
Provningen tar ca 2 timmar beroende på frågor och samtal från besökarna.


Föredrag

Boka mig som föredragshållare och inspiratör. Jag skräddarsyr en intressant och underhållande stund med ett eller flera av fokusområdena “min story”, “biologisk mångfald på Östersken” och “hantverkscider”. Självklart kan en provning vara en del av föredraget, bara serveringstillstånd finns för lokalen i fallet med torr cider.
Prisidé - 2000 kr/h + moms och reseersättning.
barnvänlig traktortur ihåligt träd

Guidad tur

Jag älskar att ta emot grupper på min gård! Kom så många ni vill och säg vad ni tycker är spännande så visar jag och pratar. Skräddarsydda turer där man kan välja att ta sig runt på traktorsläpet (med sköna kuddar), i en gammal Land Rover (max 5 pers), eller för egen maskin, till fots! Vi tar oss runt bland nyplanterade ciderträd, över ängen, kring bihotell… och självklart får vi träffa träden, gamlingarna Snabeltrassel, Headless Bodybuilder, Holy Molly m fl. De är levande konstverk som kräver ett riktigt möte.
Prisidé - 2000 kr/h inklusive moms.